emma blogbejegyzése

Lucanevelde

- Hallod, kislányom? - kérdezem negyedszer. Füle botját sem mozdítja, hiszen éppen kedvenc sárkányait abajgatja a hülye számítógépen. Kellett nekem, én mutattam meg neki... Azért, még egy ötödik próbát megér:

- Lucaaaa!

Tavaszi fogyókúra, avagy tudom mit ettem tavaly nyáron (és azóta...)

"A tükör előtt állok és iszonyú a látvány...." mondá a Rapülők anno. Rám igaz ez ma is, bár nem bámulok mint, egy ma született bárány. Pontosan tudom mit látok, az hogyan került oda, és kábé 10 éve már, hogy a csapóajtó nem tud orrba vágni: a dudor - amit máskor csak pocaknak neveznék - megvéd. Tehát fogyókúrázni kéne és az esetemben ez azt jelentené, hogy amit eddig műveltem evés gyanánt az erősen elfelejtendő. A kérdés csak az, hogy hogy jutottam idáig? Azért lettem ekkora, mert rosszul kezdtem táplálkozni, vagy azért kezdtem rosszul táplálkozni, mert csak így tudtam megoldani?

polEtika

Bőven túl vagyok már a tizenötödik munkahelyemen. Addig számoltam, aztán elvesztettem a fonalat. Ez persze nem azt jelenti, hogy nekem semmi nem jó, csak azt, hogy pályakezdőként az összes hülyeséget elkövettem amit csak lehet, ugyanis az első tizenegynéhány melóm a zsenge tizennyolc-huszonkettő éveimre datálódik. Azt hiszem, csak harangot nem öntöttem ezen időszak alatt. Aztán megtaláltam az igazit. Mármint a szakmát, amit szívesen tanultam, gyűrtem, csináltam, sirattam.

Bazinga!

Azt mondja Sheldon: "Különben is mindig tudhatjátok mikor viccelek, mert utána mondom, hogy Bazinga! " Sheldon az idegesítő és egyben roppant mókás főszereplő a The Big Bang Theory, alias Agymenők című Comedy Central-on futó sitcomban. A sorozat a kedvencemmé lett, talán kicsit nagy a kontraszt így, hiszen az előző kedvencem a Walking Dead volt. Ma meg is fogom kapni az első Bazingás pólómat Zsófitól! Ajiba. De nézzük csak meg Sheldon és az átlagember (magam is az volnék) közötti hasonlóságot. Mármint kommunikációs szempontból. ... öööö ... nincs.

heTI blog

Idegen nyelv? Angol. Vagy német. Nincs jobb ötletem. Ha körbenézek kis hazánk szomszédságában, nem lehet jobb ötletem. A szláv nyelvek jók - például az orosz -, de ha nem a saját nyelvterületükön használjuk azokat, bizony fabatkát sem érnek. Az orosz megérti a lengyelt, a szlovákot, horvátot, szerbet, ofkórsz az ukránt. Viszont az osztrák sógoréknál, esetleg a németéknél már legfeljebb csak egy érdekes arckifejezés lehet a reakció az általam is négy évig tanult nyelvre. Ilyenkor jöhet a pantomim. Vagy, az angol. Vagy a német. Nincs jobb ötletem. Angol sógorom van, angol szülőkkel.